KLUPSKA BIOGRAFIJA

U cilju razvijanja i unapređenja zimskih sportova koji na ovim područijma imaju dugu tradiciju 27.09.2001godine obnovljen je rad  je Ski klub ILIDŽA.
U svom dugogodišnjem djelovanju klub je okupio veliki broj mladih ljudi sa područija Općine, Kantona Sarajevo i šire tako da trenutno ima preko 150 aktivnih članova. Naravno da nisu izostali ni rezultati, tako da pored ostvarivanja širih opštedruštvenih ciljeva pomoći mladim ljudima da se upražnjavanjem sportskih aktivnosti pravilno usmjere i odvrate od društveno štetnih pojava.
Takmičari Ski kluba ILIDŽA nastupaju na svim takmičenjima koja se nalaze u kalendaru skijaškog saveza Bosne i Hercegovine gdje postižu veoma zapažene rezultate. Tako da svake godine naš klub postaje respektabilni i svake godine u našim redovima je vise državnih prvaka i ukupnih prvakau generalnom plasmanu. Ski klub ILIDŽA je jedan od rijetkih klubova Bosne i Hercegovine koji se može pohvalti da ima i učesnika Olimpiskoh igara. Naš takmičara Marko Johan Schafferer je državni prvak u slalomu i veleslalomu za sezonu 2005/2006 i učesnik na Olimpiskim igrama u Torinu ITALIJA u februaru 2006.
Pored navedenog Ski klub ILIDŽA uspješan organizator i skijaških takmičenja međunarodnog karaktera i domacih takmicenja za sve uzrasne kategorije. Takmičenje , a to su KUP KANTONA SARAJEVO  i  ILIDŽA FIS CUP. Ovo takmicenje je postalo prepoznatljivo u cijeloj Evropi tako da se svake godine imamo povećanje broja takmičara.  
Skijaški klub ILIDŽA je i organizator škole skijanja VJEVERICA. Školu skijanja VJEVERICA  organizuje se u Januaru svake godine i okuplja veli broj djece iz Kantona i šire. Svim polaznicima škole skijanja po okončanju kursa skijanja Ski klub ILIDŽA nudi i daljnji anganžman u klubu. Većina naših sadašnjih takmičara koji su i državni prvaca upravo je ponikla iz naše škole skijanja VJEVERICA.

 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 
PAKETI

Napredni skijaši
Paket obuhvata:
prevoz, stručni nadzor licenciranog instruktora, užina (čaj i sendvič), osiguranje, ski karta, ostava za opremu, diploma o završenom kursu naprednog skijanja.
Cijena 250,00 KM

Početni skijaši
Paket obuhavata:
prevoz, stručni nadzor licenciranog instruktora, užina (čaj i sendvič), osiguranje, ostava za opremu, diploma o završenom kursu za početnike.
Cijena 200,00 KM

Individualni časovi skijanja
1 dan - 50,00 KM
2 dana - 80,00 KM po osobi
Grupe : zavisno od veličine grupe, cijena uz dogovor
Prijave: OVDJE i na telefon: 00387(0)33/694-495 i mob: 00387 (0)61/211-908 i 00387 (0)61/255-734

 

Design by Infinity Marketing Solutions d.o.o.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ski Savez BiH

BH Ski portal

Snow Forecast

Jahorina Live

Bjelašnica